Obilježavanje Europske sedmice za smanjenje otpada

Podjelom promotivnih materijala sa praktičnim savjetima kako smanjiti otpad u svakodnevnom životu, na tri lokacije u Sarajevu, aktivisti organizacije Ekopro, u saradnji sa udruženjem Ekotim, obilježili su Evropsku sedmicu za smanjenje otpada. Više hiljada letaka sa praktičnim savjetima podjeljeno je ispred BBI centra, na Otoci i na Ilidži.


Ove godine, organizacija EKOPRO, u saradnji sa udruženjem EKOTIM, obilježila je evropsku sedmicu za smanjenje otpada. Podjelom promotivnog materijala, na tri lokacije u gradu (BBI, Otoka i Ilidža), građanima smo pokušali približiti svakodnevnu problematiku otpada, te praktične načine za rješavanje.

Ovo je dio aktivnosti koje se poduzimaju u sklopu obilježavanja Evropske sedmice za smanjenje otpada, koji nas iz dana u dan sve više i više zatrpava.

Svakoga dana, svaki čovjek u BiH proizvede oko 1 kg otpada, mada to i ne mora biti tako, odnosno moguće je ove količine značajno umanjiti, ukoliko se pridržavamo nekoliko osnovnih pravila prilikom kupovine i korištenja proizvoda.

Pogledajte kako je to bilo jučer, a ispod možete pogledati materijale koji su dijeljeni građanima.

Materijal:

 

 

Joomla Templates - by Joomlage.com