Manifestacija povodom Europske sedmice za smanjenje otpada

U okviru obilježavanja Evropske sedmice za smanjenje otpada (EWWR) udruženje za zaštitu prirode, rijeka i okoliša „EKO-PRO“  u partnerstvu sa udruženjem  „EKOTIM“ realizuje akciju/javnu kampanju pod sloganom «DIJELIMO HRANU-ZAJEDNIČKIM AKCIJAMA ZA SMANJENJE OTPADA».


Akcija pod nazivom „Dijelimo hranu“ provela se kao dio ovogodišnjeg obilježavanja Europske sedmice za smanjenje otpada, a s ciljem poticanja građana Sarajeva na donošenje smislenih odluka pri kupovini hrane,  kao jednim od načina na koji možemo dati vlastiti doprinos smanjenju nastanka otpada od hrane.

Tim povodom u subotu, 29. novembra ispred trgovačkog centra BBI, postavljen je info stol na kojem se promovirala ideja podjele hrane među građanima, s dodatnim ciljem poticanja trgovaca i velikih trgovačkih lanaca da hranu koja je namijenjena za otpis doniraju socijalnim ustanovama.

Tom prilikom aktivisti organizacija "Ekopro" i Ekotim" građanim su podijelili oko 2000 letaka sa uputama kako smanjiti otpad od hrane, te sa informacijama gdje mogu donirati svoju hranu kojoj se bliži istek roka upotrebe.


Ova aktivnost finansirana je od strane Općine Centar i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Joomla Templates - by Joomlage.com