CILJEVI UDRUŽENJA:

Udruženje za zaštitu prirode, rijeka i okoliša “EKO PRO” ima za ciljeve očuvanje prirode i okoliša kao temeljnih vrijednosti društva, te prihvatljivo upravljanje prirodnim resursima primjenom odrednica održivog razvoja.

VIZIJA:
Priroda i okoliš su temeljene vrijednosti svakog društva, u kojem se gospodarenju pristupa kroz primjenu odrednica održivog razvoja.

MISIJA:
Misija Udruženja „EKO-PRO“ potiče aktivno sudjelovanje javnosti u zaštiti okoliša, prirode i ostvarivanju održivog razvoj kroz razvoj i implementaciju raznih programa i projekata koji doprinose ekonomskom, urbanom i održivom razvoju Kantona Sarajevo i BiH.

BIOGRAFIJA UDRUŽENJA EKOPRO

 

Udruženje za zaštitu prirode, rijeka i okoliša “EKO-PRO” je nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija sa sjedištem u Sarajevu. Organizacija je osnovana 2006. godine od strane studenata i srednjoškolaca koji su osjetili potrebu da praktičnim primjerom unesu promjene u nizak stepen svijesti javnosti o potrebama zaštite okoliša i prirode.
Udruženja za zaštitu prirode, rijeka i okoliša „EKO-PRO“ ima 20 stalnih članova, oko 50 volontera koji učestvuju u svim aktivnostima te stručnjaci sa kojima Udruženje surađuje po potrebi.

Naše projekte su prepoznali i podržali:

The Regional Environmental Center for Central and Eastern Europe, Ambasada Češke Republike, Skupština Kantona Sarajevo – Komisija za mlade, Općina Ilidža, Općina Centar, Općina Novi Grad, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo (Kantonalna uprava za šumarstvo)

Joomla Templates - by Joomlage.com